Verksamhet 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013


Medlemsantalet var 109 st. per 2013-12-31.


Sammanträden. Styrelsen har under perioden haft 11 protokollförda sammanträden och 1 utvärderingsmöte efter stämman.


Utbildning.Kurser i durspel äger rum kon­tinu­­er­­ligt i egen regi i vår lokal i Ankarsrum. En grupp har spelat på tisdagar under ledning av Lars Andersson och Kurt Nilsson. Tre grupper har spelat på tors­dagar under ledning av Birgitta Svensson, Kurt Nilsson och Sune Håkansson. 

Vi har även hållit vinterkurs  i Ankarsrums Folkets Hus  i sam­­­­band med årsmötet. Kursledare var Eva och Ingvar från Ulricehamn


Durspelsstämman 2013.Durspelsstämman i Ankarsrum sommaren 2013, nummer tjugotre i ordningen, ägde rum i Durspels­smedernas regi veckoslutet vecka 30.

Kurser anordnades under fredagen och lördagen.

Campingen utnyttjades av 63 ekipage och 129 personer.


Stämman inleddes på fredagkvällen, med att ett antal grupper spelade till dans på utedansbanan vid Folkets Hus.


Det förekom även buskspel på gräsplanen, vi hade servering av grillad korv samt kaffe med dopp.Under lördagens stämma visade sig vädergudarna från sin goda sida, uppehållsväder och sol.

Bengt Mårtensson erbjöd skjuts med sitt hästekipage  i Bruks­parken.  Många fina veteranbilar fanns att beskåda.

 

23  hantverkare sålde sina alster av olika slag.


Allspelet leddes av Sune Håkansson.


Många  människor hade samlats i parken för att lyssna till Roger Mörk som framträ­dde innan stämman.  Under fotograferingen uppträdde Roger Mörk med Daniel och Elin.

Årets konferencier var Ronny Nyman, Skövde.

Ett flertal scenframträdanden gjordes under dagen.

Svein Nordalen från Norge  blev utsedd till årets dur­spels­­personlig­het. Han förärades diplom samt en smed med durspel i keramik som tillverkats av Lars Karlsson, Edsbruk.


I serveringen såldes ostkaka och våfflor med kaffe eller läsk. Vi hade även försäljning av korv och glass.


Kvällens tågresa med Smalspåret gick som vanligt till Långsjön, där buskspelandet tog fart till sena kvällen.


Söndagens friluftsgudstjänst i Bruks­parken leddes av präs­t Nils-Henrik Sikström och kantor Margareta Hjalmarsson. Traditionsenligt börja­de gudstjänsten med allspel, denna gång under ledning av Sune Håkansson. Framträdan­den gjordes av  Jan-Erik Wadén och Håkan Backlund och Ronny Nyman. Som avslutning på guds­tjänsten fram­fördes psalmen Bred dina vida vingar  av Jan-Erik Wadén på munspel  och Ronny Nyman på trumpet. Det var växlande molnighet och mycket stämningsfullt i parken.


Ekonomiskt gick årets stämma ihop


Styrelsen riktar ett varmt tack till sponsorer och frivilliga.Speluppdrag.Vi har genomfört 21 speluppdrag under året, inklusive uppträdande vid några stämmor.


Medlemmar ur föreningen har medverkat vid spelstämmor i bl a Gunnebo, Eskilstuna, Pinnarp, Målilla, Hjo, Lygnared,  Lenhovda, Mönsterås, Ransäter, Otterberget, Blackstad och Örebro. Förutom vår egen stämma.Slutord.Styrelsens arbete kretsar till stor del kring anord­nandet av Durspelsstämman. Tillsammans med arbets­gruppen arbetar styrelsens medlemmar med detta kontinuerligt.

Styrelsen vill rikta ett tack till alla medlemmar för visat förtroende för oss under det gångna året.